lauantai 25. syyskuuta 2010

Köln syysauringossa

Hirvittävä tulvavesiseinämä, joka rakennettiin viime vuonna, pilaa jokimaiseman kuin Berliinin muuri...

 Hohenzollernbrücke, on ihan virallisestikin vuorikiipeilijöiden harjoituspaikka
Hohenzollernbrücke ja Kölnin tuomiokirkko.  Silta on rakennettu 1907-1911 ja säilyi sodassa lähes vaurioitumatta, kunnes saksalaiset räjäyttivät sen osittain. Sillalla kulkevat sekä junat, (nykyisin 1200 junaa päivässä) ja jalankulkijat. Ensimmäinen silta joen yli oli roomalaisten rakentama.
 Silta on jo lähes täynnä ns. rakkauslukkoja. Tapa on kuulemma alkanut Italiasta ja nykyisin moniin Eurooppalaisiin siltoihin on tuotu näitä ikuisen rakkauden symboleja. Saksan Rautatiet eivät ainakaan vielä ole ruvenneet repimään lukkoja irti.
  Laivaliikenne Reinillä on melkoinen. Lisäksi Kölnissä vierailevat messuturistit yöpyvät ns. hotellilaivoissa, jotka on ankkuroitu Reinin varrelle.

 Ja päiväkävelyn jälkeen maistuu Kölsch, jossa pitää olla vaahto pinnassa. Siinä ei auta suomalaisturistien mutinat, ettei vaahdosta makseta. Kölniläiset katsovat pitkään, kun suomalaiset rupeavat rähisemään vaahdosta ja pyyhkivät sitä sormillaan pois...Eikä olutta makseta heti tilaamisen jälkeen vaan jokaiseen olutalustaan vedetään viiva ja kun ei enää tilata, lätkästään alusta olutlasin päälle tai pyydetään tarjoilija paikalle, joka yleensä tuo vielä yhden oluen ja sitten lasketaan viivat yhteen.

4-tähden hotelli HYATT Hohenzollernbrücken vieressä. Lasiseinistä heijastuu silta ja koko Kölnin vanhakaupunki.

Keskiviikko oli aurinkoinen, Kölnissä +26 astetta, katukahvilat täynnä auringosta nauttivia kaupunkilaisia ja Photokina-messuilla vierailevia turisteja. Joukossa myös melkoinen määrä suomalaisia.

Vietimme miltei lomapäivän Reinin rannalla kävellen, ihan hissukseen, kun juoksuksi en vielä voinut pistää.
Syksy alkaa kuitenkin tehdä tuloaan ja vaikka auringossa olikin miltei hiki, aavistus syksyä on nähtävissä jo puiden lehdissä. Punaisena, keltaisina ja ruskean eri sävyinä loistavat lehtipuut muistuttavat syksystä. Taivas on kuulakkaan sininen, ilmassa tuoksuvat omenat ja lehdet.

Pitkähihaiset puserot valtaavat t-paitojen paikan vaatekaapissa, värikkäät kesämekot siirtyvät villahameiden tieltä kellariin. Syksy löytää tiensä kaikkialle. Hyvä niin, en jaksaisi koko aikaa pitää lyhythihaisia vaatteita päälläni. Nautin siitä, kun saan vetää nahkasaappaat jalkaan ja lähteä poluille potkimaan kastanjoita ja tammenterhoja.

Ei kommentteja: