tiistai 25. lokakuuta 2011

KEMI, ROVANIEMI,LAHTI, KIRUNA, HELSINKI, TRONDHEIM

EN OLE TEKEMÄSSÄ SKANDINAVIAN KIERTOMATKAA vaan ostamassa saunaa! 18 vuotta sitten haaveilin saunasta. Guidon mielestä se oli yksi turhimmista ajatuksista, joita päässäni kiersi. 18 vuoden aikana suomalaiset saunat on kierretty savusaunasta maasaunaan ja lumessa uinti -30 asteen pakkasessa on karaissut Guidon suomalaiseksi saunojaksi, joka ei lähde saksalaiseen hienostosaunaan kuuntelemaan meditaatiomusiikkia naisjoukon keskelle eikä halua nauttia saunassa intialaisia biologisesti viljeltyjä yrttejä. Hän haluaa mennä saunaan yksin tai korkeintaan minun kanssani - ns. sekasaunaan eikä mukaan mahdu mitään appelsiini-piparminttu-päärynä kylpyvettä. Jos ja kun niin korkeintaan tervan tai koivuntuoksua, kun ei ole vastaa saatavilla. Saunassa ei myöskään istuta tuntikausia vahtimassa tiimalasia, jonka mukaan saunassa saa olla 20 minuuttia kerrallaan ja sitten liotetaan jalkoja kylmä-kuuma-vesihauteissa, juodaan riittävästi nesteitä, levätään puolisen tuntia löylyjen välillä ja aloitetaan seremonia aina uudelleen.

Olemme kiertäneet saunaesittelyjä, tutkineet hintoja, vertailleet ns. "puu" saunan ja lämpöeristetyn saunan eroja. Olemme löytäneet yhden, joka sopii sille valittuun tilaan, Guidon vanhempien alakertaan, josta vanhat painokoneet on kannettu pihalle. Jäljelle on jäänyt mieletön kasa papereita, joita en halua heitettävän pois. Korkeintaan voimme lahjoittaa päiväkodeille piirustuspaperiksi. Paperit ovat todella loistavaa laadultaan.Aion ottaa osan itselleni kirjoituspaperiksi. Ehkä saan joululahjaksi toivomani mustekynän, sellaisen vanhanaikaisen, jolla kirjoitan tärkeimmät kirjeeni. Olen yhä vielä vanhanaikaisten kirjeiden kannalla. Rakastan paperin tuoksua, kynää, joka rapisee paperilla ja sitä, että vastaanottaja ilahtuu kirjeen avatessaan.

Sauna! Istun jo nyt kotisaunan lauteilla - ajatuksissani. Nautin pehmeistä löylyistä ja lepään välillä uudessa Wellnesshuoneessa, jossa soi taustalla hiljainen musiikki. Anteeksi isoisä, mutta vanha puuovi Wellneshuoneen ja talvipuutarhan väliltä saa väistyä. Haluan katsella puutarhaa, kun lepäilen pehmeän peitteen alla wellness-huoneessa saunan jälkeen....


 Tällaisen suihkun - ja varsinkin tuo kivisen lattian - haluan suihkuuni. Valitettavasti tuo mies ei kuulu pakettiin!!

En tässä saunanetsintäprojektissani en ole ehtinyt pahemmin ommella, mutta tässä muutamia kuvia uusista avaimenperistä, joita teen suomalaiselle seurakunnalle. Ne ovat kuin Kölnin tuomiokirkko, kissan muodossa.
Sain aivan fantastisia kankaita Suomesta - kiitokset!!! niistä olen suunnittelemassa uusia pussukoita, laukkuja tai jotain muuta. Ajatuksissani en ole vielä päätynyt oikeaan tuotteeseen.


Kölnin kissat!

Uusi vauvanpeitto tulossa. Olen päässyt puoliväliin työssäni.


Talvipuutarhan lapsenkakanvihreä tenniskentän matto revitään pois ja tilalle tulee 30 x 60 cm suuruiset klinkkerilaatat. Kaikkien tilojen lattiat laatoitetaan samalla laatalla. Tilat saavat yhtenäisen ilmeen ja rauhoittuvat. Katsotaan mikä on lopputulos. Pankkitilin tuloksen tiedämme jo. Se on miinusta, kun kaikki on valmista!

2 kommenttia:

Keijo kirjoitti...

Heippa täältä koleasta Suomesta.
Hieno kuva tuossa tulee esille kun avaa blogisi.
Mutta saunakuvassa kerrot jotta mies ei tule kauppaan mukaan, en kyllä näe edes miestä. Kaikesta päättäen hän on jo poistunut myymään uusia saunoja seuraaville.

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Kiva vauvanpeitto tulossa! Uskaliasta lähteä kokeilemaan kirjaimien tekemistä, mutta hyvinhän ne näyttävät onnistuneen. En ole itse koskaan kokeillut!