tiistai 7. helmikuuta 2012

Silityslautailua tiistai iltana

Friedhelmillä on uusi harrastus: silityslautailu. Ulkona on kylmä, pakkanen kiristyy ja talon lämpimin paikka on juuri lämmitetty silityslauta.

juuri sopivan lämmintä tassuilleni -


kunhan ette tule liian likelle silitysraudalla -


Mitä?-tässäkö oli kaikki silitettävä? Ja mistäs minulle nyt löytyy lämpöä???hakekaa lisää pyykkiä!

Guidon lämmittäessä Friedhelmille paikkaa silityslaudalla, minä ompelin yläkerrassa Iidalle housut ja hameen / tunikan.Olin luvannut hänelle, että hän saa itse valita värit. Hän toisteli vähän väliä: Wann gehen wir ylös und suchen die kankaat? Kiipesimme ruuan jälkeen yläkertaan valitsemaan kankaat ja mitäpä muuta Iida olisi valinnut kuin:


VAALEANPUNAISEN!!! Iida halusi kaiken vaaleanpunaisena, mutta mummi otti itselleen vallan, tehdä reunukset keltaisesta ja tunikan yläosan keltakukkaisesta kankaasta. Housut on tehty puolittaisina, että on vähän vaihtelua pinkkiin. Muuten olisi Iida kuin pieni karamelli.
Pakkanen siis kiristyy yöksi. Paikka paikoin joet ovat niin jäässä, että niitä pitää kauhakuormaajalla särkeä. Vaarana on veden kohoaminen tielle saakka ja jos maantiet jäätyvät kuten joet, ei eteenpäin pääse kuin luistimilla. Niin kuin Hollannissa. Siellä aiotaan ensimmäisen kerran 15. vuoteen järjestää 200 km pituinen kanavaluistelu, jos vielä muutaman yön pakkaset jatkuvat.

Ompelukset on ommeltu tälle illalle ja aloitin Miian kirjan kokoamisen. Tein Iidalle kirjan, johon lisää joka vuosi uudet tapahtumat. Nyt myös Miia saa oman kirjansa, jonka ensimmäiselle sivulle valitsin Anna-Mari Kaskisen runon:

"Hän, joka näkee kaiken,
sinutkin luonut on.
Hän laittoi silmiisi tähdet,
hymyysi auringon.
Hän antaa äänesi soida,
puroa kirkkaammin.
Suokoon hän vierellesi
suojaavan enkelin.

Polkusi olkoon aina
valoa tulvillaan.
Jumala saakoon kantaa
sinua voimallaan.
Täyttymyksensä saakoon
kaipaus hiljainen.
Jokainen päivämme soikoon
hymniä rakkauden."

2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Missäpä muuallakaan silityksistä pitävä kissa olisi kuin silityslaudalla? Samalla voi keskitetysti hoitaa, että kaikkiin talouden tekstiileihin siirtyy riittävä määrä koristeellista karvaa.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

ollapa kissa ja kyetä nauttimaan elämästä myös silityslaudalla!