torstai 24. toukokuuta 2012

PAITOJEN UUSIOKÄYTTÖÄ oder wie man die Hemden neustyled für ein Kind!

Miksi miehet käyttävät vain valkoisia, mustia tai viirullisia paitoja? Palatkaa takaisin Hawaiji-paitoihin. Mitä kirjavampaa sen parempi.  Ei Hawaji-paita miehestä tee sen seksikkäämpää kuin valkoinen tai mustakaan, mutta kirjavista paidoista saa paljon hauskempia mekkoja lapsille.

Miesten paidat ovat todella käteviä, kun nappilistan voi käyttää sellaisenaan eikä helmaakaan tarvitse kääntää, kun se on jo valmiiksi käännetty. Taskut voi ommella vaikka vanhoista verhoista tai pöytäliinoista, kuten tässä mekossa tein. Ohjeen tähän maailman yksinkertaisimpaan mekkoon sain tyttäreltäni ja hän taas löysi sen Eltern-lehdestä. Ohjeen löytää seuraavasta linkistä:

www.eltern.de/schnitt
"aus einem Herrenhemd wird ein Kinderkleidchen" (koko 86, mutta kun pidensin hiukan mekkoa, se mahtuu oikein hyvin 3-vuotiaalle Iidalle.

Takaosaan leikkasin paidan rintataskun (pienensin sitä hiukan mekon kokoon sopivaksi).  Takaosa on tehty kääntämällä paidan sisäpuoli ulkopuoleksi, koska kuvio oli niin hauska.

Ja leggingsit syntyi  housuista, jotka oli leikattu vuosia sitten, mutta niistä ei sitten kuitenkaan ole syntynyt mitään. Nyt ne ovat kaksi puoleiset housut, kun Iida tykkää pinkistä:
Pinkit leggingsit. Eutupuoli on pinkki ja takapuoli on vihreäraitainen.

Ja takapuoli vihreä-pinkkiraitainen.

Kesä on tullut. Helle on saapunut vaikka välillä epävarmuus kesän tulosta ehti iskeä. Viime vuoden huhtikuu ja toukokuu olivat uskomattoman helteiset - ja minä makasin sairaalassa, kun muut loikoilivat pihanurmella. Ja kotiinpäästyäni kesä katosi eikä tullut viime kesänä enää uudelleen. Nyt olemme saaneet ihanat kesäiset päivät takaisin. Raahaan kankaat, leikkurin, sakset ja koko tykötarpeiston puutarhaan ja eilen harkitsin jopa ompelukoneen kantamista pihalle. Jätin kuitenkin tekemättä, kun naapurit jo muutenkin katsoivat toimiani. Muut möyrivät kukkamaassa ja minä uppoan kankaitteni alle!

Jätin tänään italiantunninkin väliin, kun ompeluinnostus iski. Tosiasiassa olin kuitenkin jättänyt kotitehtävät tekemättä. Tarkoitus oli kertoa italiaksi miten valmistamme mieliruokamme. Kukaan ei olisi uskonut jos olisin sanonut, että ostin kilon lohta...

Nyt lähden pihamaalle nauttimaan ihanasta ilta-auringosta. Valkoviiniä ja juustoa. Jos kerran maksani vaihdetaan niin tuskin haittaa, jos nautin pienen lasillisen italialaista valkoviiniä. Elämä on lyhyt ja jokaisesta hetkestä on otettava kaikki irti. Nautiskellen.

Ei kommentteja: