perjantai 25. toukokuuta 2012

REPPU Rucksack

Aurinko paistaa ja parvekkeella on ihana ommella. Lempeä toukokuun tuuli puhaltelee merentuoksuisia terveisiä Suomesta. Saattelin naapurini bussiin kohti Fär-Saaria ja Islantia ja unelmoin istuvani mukana kohti pohjoista. Jäisin bussista Puttgardenissa ja hyppäisin Tanskaan menevään laivaan ja ajaisin jollain ihme konstilla kohti Tukholmaan ja istuisin Silja Linen tai Viking Linen kannella ihaillen saaristomeren tuhansista pikku saarista....

ja kädet pyörittelevät vaaleanpunaista kangasta pöydällä ja tuloksena on pieni reppu pikku matkaajalle, joka huomenna lähtee kohti Tanskan rajaa.

Ohje tähän reppuun löytyy internetistä . Tosin tämä on niin helppo tehdä ilman ohjettakin. Ainoa "ongelma" minulle oli laittaa narut oikealla tavalla kiinni. Logiikka ei ole vahvimpia puoliani.  Laitoin solmut nauhoihin, koska reppu saattaa roikkua liian alhaalla, kun nauhat ovat aika pitkät. ne voi tietenkin tehdä lyhyemmiksi, mutta oli aika vaikea arvioida kuinka pitkäksi ne tulevat. Ohjeessa ei sanottu mitään narujen pituudesta. Ja kaikki mitat ovat incheinä.

Repun taustapuoli on erivärisestä kankaasta, joten reppua voi pitää miten päin haluaa. Repun vuorikankaan tein vihreästä kankaasta täsmälleen samanlaisena kuin päällisen ja kiinnitin sen lopuksi suurinpiirtein samaan saumaan kuin nauhakujat. Aivan samaan saumaan en onnistunut ommelta saamaan, mutta tuskin se haittaa iidaa. Tämä ei ole diplomityö. En ota enää stressiä siitä onnistuuko työ sataprosenttisesti.



Ohessa ohje, jonka mukaan repun voisi tehdä. pienensin mittoja kuitenkin, kun leikkasin kankaan.  Seuraavasta linkistä löytyy repun englanninkielinen ohje:
http://www.allpeoplequilt.com/projects-ideas/bags-pillows/free-bag-patterns_ss1.html

Juttelin tänään Iidan kanssa puhelimessa. Tuntuu aivan uskomattomalta, kun Iida ymmärtää kaiken mitä hänelle sanon - vaikka puhummekin kahta eri kieltä. Käytän aina suomea Iidan kanssa keskustellessani - ja hän vastaa aina saksaksi. Juttelimme varmaankin viisi minuuttia kaikkea mahdollista tulevasta lomamatkasta ja mitä hän pakkaa reppuunsa mukaan. Sanoin tekeväni hänelle pienen repun ja hän vastasi:"Aber ich habe schon ein Rucksack".  Kun kysyin voisinko puhua äidin kanssa, hän sanoi:"aber ich bin jetzt dran.." ja niin juttelime vielä melkoisen tovin hänen touhuistaan ja matkasuunnitelmistaan. Hän tuntuu olevan hyvin perillä kaikesta tavalliseen arkeen sisältyvistä asioista. On mukava nähdä kuinka paljon hänelle asioita selvitetään ja kaikkiin hänen kysymyksiinsä löytyy aina vastaus.

Nyt lähden puutarhaan. Aurinko pistaa siniseltä taivaalta ja kesä huutaa ulos, ulos. Sisällä voi olla, kun sataa. Nyt on pakko nauttia lämmöstä ja auringosta.


2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Hauska reppu, ja edellisen postauksen mekko on myös kiva. Hieno, vaivaa säästävä idea siinä. Olet ommellut tosi paljon viime aikoina, ihan käy kateeksi tällainen ahkeruus!

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

juu juu, kateeksi käy, kun katsoo sinun ihania töitäsi. Tai oikeastaan ihailen töitäsi ja nostan hattua, kun jaksat tehdä niitä ja laittaa blogiisi ja antaa muillekin mahdollisuus ihailla ja oppia niistä.