tiistai 28. elokuuta 2012

KISSATYYNY

Kissat vaikuttavat olevan nyt päällimmäisenä aiheena tässä talossa. oli sitten kyse taide-esineistä tai ompeluksista. Friedalla on hiukan mennyt sekaisin tämä lajimääritelmä. Se ei oikein ymmärrä olevansa KISSA. Tänään se LENSI tuolilta selkääni. Siltä puuttuvat siivet. Otin sen miltei lennosta kiinni ja selitin sille hyvin selvästi, ettei se ole lintu, vaikka se yrittääkin harjoitella lentämistä. Jos se olisi lintu, sillä olisi siivet, mutta koska sillä on pitkä häntä, korvat ja neljä tassua, joissa on terävät kynnet, se ei voi olla lintu.

Tein tänään kissatyynyn. Se ei ole Friedalle, vaikka kelpasi sillekin. Nappeja oli hauska pureskella ja nyt se suorittaa iltapesuaan tyynyn päällä.  Kissan iltajoogaharjoituksia on aina hauska katsella. Tulee pieni kademieli, kun omat jäsenet eivät enää taivu moisiin mutkiin. Onneksi minun ei ole koskaan tarvinnut pestä selkääni yhtä monimutkaisesti.

Taidekissamme taiteilee taide-esineen päällä. Tämän on Mikael tehnyt savesta. Harmi vain, että kuljetusvaiheessa miehen nenä on litistynyt. Savi oli silloin vielä pehmeää.

Naapurin kattotyömaa kiinnostaa Friedaa.

kissatyyny. kaikilla kolmella kissalla on oikeassa elämässä vastineensa. Myös tuolla ruskealla, jolla on nenä väärinpäin.

tyynynpäällinen kokonaisuudessaan. Taustakankaana on ruskea sametti ja kiinni se pysyy pitkällä vetoketjulla.

Lisäksi löysin eilen uuden, vanhan askartelumuodon. Anna oli joskus kouluaikana tehnyt tällaisia välitunnilla. Olivat kuulemma ostaneet Orbit-purukumeja roppakaupala, koska niiden pituus ja leveys oli juuri sopiva. minä sensijaan leikkelen sanomalehtiä ja taittelen papereita illat pitkät, kun antibiootti pitää hereillä. Viimeyönä menin puoli kolmelta sänkyyn, kun en ollut yhtään väsynyt. Valvoin sitten sängyssä kissa jalkojen päällä. Kuulemma antibiootit vievät yöunet, aiheuttavat pahoinvointia ja päänsärkyä. minä olen saanut kaikki oireet. Mukavaa.

Tässä vaiheessa tekeleeni vaikuttaa kruunulta, mutta tästä on todellakin tulossa kulho.Katsotaan kuinka pitkälle pääsen tänä yönä askarteluprojektini kanssa.















2 kommenttia:

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Ihana kuva, missä Frieda kököttää suloisen jäntevänä taideteoksen päällä. Näkee ihan, miten pehmoinen se on, sellaista kissavauvan karvaa. Kissatyyny näyttää kivalta, mutta kuvassa se on litteä! ??

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

juu, kissatyyny on ilman tyynyä....se oli synttärilahja pomoni vaimolle,kun heidän kolmas kissansa, 19,5 vuotias Lupinchen kuoli viime keskiviikkona. tein kaikki kissat yhteen tyynyyn; Elsa, Lotte ja Lupinchen.