maanantai 7. helmikuuta 2011

Ostoksilla

KISSAKUPIT

Tapahtui ennen joulua.
Paikka: Bergisch Gladbach, Saksa
osanottajat: Tintti ja Guido ja eräs iranilainen antiikki- ja teekauppias

1. Näytös
Tintti kävelee Bergisch Gladbachin talvisia katuja kerrankin yhdessä miehensä Guidon kanssa, ikkunaostoksilla ennen joulua. Kaupungilla on tungosta eikä Guido välitä kierrellä kaupasta toiseen. kuin huomaamatta he osuvat tuttavan antiikki- ja teekauppaan, jonka sisältä löytyy aina jotain hauskaa.
Yhtäkkiä he molemmat huomaavat kissa-aiheisen teekannun ja sen vieressä 4 viehättävää kuppia. "voi kun söpö" huokaa Tintti. "tosi ihanat kissat - eikä edes mikään kitsch-kannu". Guido nyökyttelee vieressä päätään. Tavaraa tutkitaan puolin ja toisin, mutta sitä ei sittenkään päätetä ostaa. He poistuvat kaupasta toivotellen hyvät joulut.

2. Näytös
kaksi päivää myöhemmin. Tintti on yksin kaupungilla, on maanantai aamupäivä. Toimistolle täytyy ostaa sokeria ja kahvia ja Tintti päättää käydä äkkiä katsomassa antiikkikaupassa vieläkö kissakannu on paikalla. siellä se on. hän ostaa sen siltä seisomalta, ettei kukaan muu vie sitä. Koska Guido piti kannusta ja mukeista, se on hyvä joululahja Guidolle. Ison paketin kanssa Tintti palaa takaisin toimistolle.

3. Näytös
Paketti on piilotettu yläkertaan ompeluhuoneeseen. Sinne Guido ei eksy milloinkaan. Aikaa kuluu parisen viikkoa ja jouluaatto lähestyy. Paketti kääritään joulupaperiin ja siirretään makuuhuoneen nurkkaan, jonne muutkin ihmeellisesti ilmestyneet paketit ovat kokoontuneet. Kukaan ei ole ostanut mitään, kukaan ei ole hankkinut lahjoja. niitä vain pikkuhiljaa käsittämättömällä tavalla kerääntyy päivä päivältä enemmän ja enemmän ja lahjasäkki on täynnä, pyykkikori puolillaan!

4. Näytös
Paikka: Handstrasse, Bergisch Gladbach.Guidon vanhemmat.
Jouluaatto, ruuan jälkeen, kun on aika avata lahjat, joita kukaan ei ole ostanut. Uskomme nyt joulupukkiin ja Christkind`iin. Guido ottaa ison paketin käsiinsä ja ihmettelee sen painavuutta ja kokoa. Helisyttelee sitä, mutta sisältä ei kuulu loiskintaa eikä kolinaa. Hän avaa paketin ja yhtäkkiä hän purskahtaa nauruun: KISSAKUPIT JA KISSAKANNU! Guido selittää: "menin viikkon kuluttua liikkeeseen toivoen, että kissakannu ja kupit olisivat vielä siellä. Omistaja sanoi, että ne on myyty. Tietäen tietenkin, kenelle hän ne oli myynyt.Masentuneena lähdin kotiin, sillä ne kupit ja kannu olivat niin hauskoja, että olisin todella halunnut ostaa ne sinulle joululahjaksi."

5. Näytös



Kissakupit ja kissa Teekannu

Friedhelm sai Alessin italialaisen design kissanruokakupin, jota hän ensimmäiset kaksi päivää kierrellen ja kaarrellen ihmetteli ennen kuin hyväksyi sen uudeksi ruoka-astiakseen. On todella tyylikäs ja kätevä, kun kupit nousevat kissan hännästä nostamalla. Helppo pitää puhtaana ja pysyy hyvin paikallaan eikä kaadu.
http://www.alessi.de/ashop-de/mirri-miriam_91_project_1886.html

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Näin se Joulupukki voi onnistua tuomaan miellyttäviä lahjoja.
Ajattelitko itseäsi ostaessa kissakupit Guidolle? Varmaan Guidoa harmitti kun "joku" oli kerennyt ostaa ne. Sellainen se Joulupukki on, tietää mitä perheeseen kaivataa.