tiistai 8. maaliskuuta 2011

Der letzte Karnevalstag - viimeinen karnevaalipäivä - the final day of the carnival in Cologne

So ist alles wieder vorbei, morgen ist Aschermittwoch. Heute wurde noch gefeiert und endlich war ich auch dabei. In Köln Delbrück war der Karnevalzug mit ca.30 Wagen und schöne Fußgruppen. Da bin ich ein Paar mal mit meiner Freundin gewesen. Heute morgen war ich nicht ganz sicher ob ich es noch schaffen würde rechtzeitig aus der Büro rauszukommen aber es hat doch alles gut geklappt und Karin´s Schwägerin hat mich schön geschminkt und einen riesen grossen Hut hab` ich auch bekommen. So ganz ohne geht es nicht.

Tänään oli viimeinen karnevaalikulkue, jonne minäkin ehdin.Huomenna on kaikki taas ohi. Juhlintaa on jatkunut 11.11 eli Marraskuusta lähtien. Viimeinen viikko on kaiken huipentuma ja huomenna palataan arkeen ja paaston alkuun. Olen käynyt pari kertaa jo Delbrückin karnevaaleja seuraamassa ja siellä olin työkaverini Karinin ja hänen äitinsä ja veljensä sekä tämän vaimon kanssa. Aamulla en ollut aivan varma ehdinkö sinne, joten en ottanut karnevaalivaatetusta mukaan, mutta Karinin veljen vaimo maalasi kelta-kultaiset koristeet poskilleni ja antoi suuren keltaisen hatun päähäni. Ei sitä aivan ilman voi mukaan lähteä.

Musiikkikoulun kulkueen plakaatti! Useimmat kulkueen kannanotot ovat poliittisia, varsinkin Kölnin, Düsseldorfin ja Frankfurtin. Düsseldorfissa Gaddafi oli saanut oman osuutensa ja entinen puolustusministeri zu Guttenberg lensi jetillään päin kanslerin rakennusta.

Kaikki puvut ja rekvisiitta on itsetehtyjä. Mukana oli ryhmä, joka oli pukeutunut lukoiksi, joita nuoret kiinnittävät suurkaupunkien, kuten Kölnin, siltoihin.
Mahtava merirosvolaiva pyörien päällä ja tusina merirosvoja heittelemässä karamellejä kadulla seisoville innostuneille "Kamelle, Kamelle"-huutajille. Jotkut aikuiset vain ovat niin rivakoita karammelien kerääjiä, ettei lapsille tahdo jäädä mitään....
Hattumuoti karnevaaleissa on varsin moninaista ja kirjavaa!

Ei kommentteja: