tiistai 1. maaliskuuta 2011

Nukkekoti - das Puppenhaus




Das wunderschöne Puppenhaus gehört zu meiner Freundin Karin. Sie hat das alles selbst mit ihrem Mann gebaut. Sie hat mir erlaubt die Bilder ins Internet einzugeben. Wenn jemand interesse hat, das Puppenhaus zu kaufen, bitte mit mir Kontakt aufnehmen; einfach unten ein Kommentar schreiben, oder wenn Sie selbst einen Puppenhaus bauen möchten, können wir Ihnen gern helfen.

Es ist einfach unglaublich wieviel Arbeit in einem Puppenhaus steckt. Stunden, Wochen, Monaten. Alle Möbeln sind selbstgemacht mit viel Liebe zum Details. Die Stromleitungen sind unter den Tapeten eingeklebt, das Badezimmer sieht aus als könnte ich jeder Zeit da duschen gehen, wenn ich eine Lilliput wäre. Die Bücher im Bücherregal sind alle einzeln selbstgemacht. Ein Buch liegt auf dem Stuhl als hätte jemand das Zimmer gerade verlassen und würde gleich zurück kommen, das Buch nehmen und weiter lesen.

En ole koskaan nähnyt näin uskomattoman hienoa nukkekotia. Karin, työkaverini, on rakentanut tämän kaiken miehensä kanssa. Jokainen tuoli, pöytä, laatikosto on itsetehty. Kirjat hän on liimannut pienistä paperinpaloista yhteen, hedelmäkori keittiön lattialla on tehty muovailusavesta, kurkut, tomaatit ja muut vihannekset ovat itsetehtyjä. Jokaisessa huoneessa palaa kodikas lamppu, sähköjohdot on piilotettu tapettien alle ja sen jälkeen on vedetty listat tapettien päälle. Koko talo on rakennettu samalla periaatteella kuin omakotitalo rakennettaisiin. Tosin vain hiukan heppoisemmista aineksista. Tämä talo ei kestäisi hirmumyrskyä ei edes pienten lasten sormia. Talolla on kuitenkin sen verran painoa, että se pitää siirtää muuttomiesten voimin.

Kaikki huonekalut on rakennettu rakkaudella yksityiskohtiin. Takkahuoneeseen jätetty kirja tuolin päällä odottaa lukijaansa takaisin. Kuka kirjan on jättänyt, on pian tulossa takaisin, nostaa avatun kirjan tuolilta ja istahtaa takaisin lukemaan. Lapset leikkivät kauppapuodin lattialla puujunalla, takana pienen pieni nukkekoti!


Yläkerrassa palvelija on juuri laittanut sängyt ja herrasväki istahtaa pöydän ääreen. Elämä on pysähtynyt pieneksi hetkeksi paikoilleen ja me voimme kurkistaa vuosisadanvaihteen elämään kuin olisimme juuri tulossa kylään.

Perheenäiti tulee avaamaan meille oven, valkoinen kissa on pujahtanut istumaan rappusille.


Miehet keskustelevat keskenään yläkerran tupakkahuoneessa (siihen aikaan sai vielä tupakoida sisälläkin...)
Wilhelm on pukeutunut harmaaseen pukuun mutta Friedrich-veli haluaa pitää mielummin ruskean kamelinkarvaisen aamutakkinsa päällä, kun huoneita ei ole lämmitetty hänen mielestään tarpeeksi.


Pöytä on katettu ja perheen uskollinen keittiöpalvelija Wilhelmiina on valmis tuomaan ruuan pöytään.
Me voimme siirtyä seuraavaan huoneeseen, jossa perheen isä leikittää vielä pientä Thomas-poikaa.

Takkahuoneessa on leppoisa tunnelma, kun Moni-täti on vihdoin nukahtanut juotuaan kupillisen vahvaa kahvia. Albert-eno odottaa kärsimättömästi päivälliskutsua. Pian kaikki istuvat ruokasalissa ja nauttivat yhdessä kurpitsakeittoa alkuruuaksi, pääruokana on tänään paistettu ankka, joka on täytetty omenilla ja inkiväärillä.

3 kommenttia:

Keijo kirjoitti...

Fantastisen tarkasti tehtyä työtä nukkekodissa. Ihmettelen tekijän kärsivällisyyttä näperrellä noin pieniä esineitä, jotka ovat pöytien päällä ja astiakaapissa. Hienosti rakennettu jopa 4 kerrokseen ne ullakkohuoneet. On mahtavaa katsella pikkutarkan työskentelyn tulosta. Mainitse tekijälle suuret kiitokset saavutuksesta ja kun ulkopuolinen henkilökin saa nauttia katselemalla tuollaista taidon näytettä.

Anjuusa kirjoitti...

Ei ole pariskunnalla ollut ajanvieteongelmia, tässä on mennyt tunteja hirmuinen määrä.Suurensin kuvat ja hienolta näytti sisustus.

Talo varmaan päätyy joskus museoon, eihän tuolla kovin pikkulapset saa edes leikkiä.
On tosi upeasti tehty. Terveisin mie eli Anja T.

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Eikö olekin tosi upea nukkekoti. Tätä on rakennettu kuukausia, ehkäpä vuosiakin. Se ei ole tarkoitettukaan lasten leikkeihin. Sitä on aivan upea katsoa ja kuvitella kuinka ihmiset tuollaisessa talossa olisivat asuneet. Aivan uskomaton työ.