lauantai 26. maaliskuuta 2011

Frühstück im Bett - Aamiainen sängyssä



Was für ein Anfang für den Samstag; Frühstück im Bett. Die Sonne scheint, die Vögel suchen ihre Partner um ein Nest zu bauen und eine Familie zu gründen und wir beobachten das ganze Theater direkt von unserem Bett aus! Es ist gerade jetzt, in diesem Moment schwer zu glauben, dass auf dem anderen Teil der Erde Menschen kämpfen um ihr Überleben nach der schreklichen Atomkatastofe.Die Vögel im Kürten haben keine Ahnung von dem Probleme in der Welt!

Wir haben das Erste Mal gemeinsam Frühstück im Bett genossen und es ist so schön. Guido liesst die Zeitungen, ich schreibe  und siehe wie die Blaumeisen und andere Vogelarten hin und her fliegen, bringen kleine Strohhalme und Zweige in dem Baum und versuchen alles so gemütlich wie möglich herzustellen.

Friedhelm sitzt auf dem Balkon und diskutiert mit den anderen Katzen. Leider ist unser Katzensprachen Übersetzungsmaschine defekt. Ich kann jetzt nicht sagen, was sie da sprechen.



AAMIAINEN SÄNGYSSÄ
Aurinko paistaa ulkona, mittari näyttää 14 astetta. Sää on viilentynyt eilisestä 20 asteen keväthelteestä, jonka petollisuus koituu aina kurkkukivuksi ja pieneksi flunssaksi, kun liian innokkaana heitän puseroni puutarhatuolin selustalle ja jatkan kukkapenkkini kuoputtelua auringon lämmittäessä selkääni...Poden taas kurkkukipua, mutta nyt sängyssä maatessani, lintujen pesäntekoa seuratessa unohtuvat kaikki huolet. Aamuinen sanomalehti viestittää kuvaa tuskasta ja toivosta Japanissa. Juuri tällä hetkellä on vaikea kuvitella, että toisella puolella tätä maapalloa ihmiset kamppailevat elämästään atomi onnettomuuden jälkeen. Kuvat ovat kuin amerikkalaisesta maailmanlopun elokuvasta. Voiko kaikki olla totta?
Olemme antaneet tänä aamuna periksi kaikille kiireille, projekteille ja työtehtäville, jotka listassamme viikonlopun kohdalle on kasattu. Myöhemmin. Nyt olemme nauttineet rauhallisen aamiaisen: Suomesta tuotua lämminsavustettua lohta Lapista, saksalaisia sämpylöitä ja tanskalaista juustoa. Globaali maailmamme mahdollistaa kaiken.

Friedhelm kiipesi sänkyyn siinä toivossa, että lämminsavustettua lohta riittäisi hänellekin. Se sai munakokkelia ruohosipulin kera ja oli tyytyväinen.

Aamiainen sängyssä myös Friedhelmille, kissakupista maitoa ja lautasella lämmintä lohta.(ei me sentään aivan niin pöpejä olla, vaikka Friedhelm onkin meidän perheen kunkku ja keisari)


Tämän aamun lehdessä esiteltiin eri matkustuskohteita Reinin varrella. Me asumme niin kauniilla seudulla kumpuilevien mäkien, syvänvihreiden metsien ja kauas avautuvien niittyjen keskellä.Täällä tuntee olevansa vielä luonnon kanssa yhtä. Ympärillä on lehmiä, hevosia ja valtavasti lampaita.  Lampaat tuodaan keväisin pitkin teitä ja niittyjä tänne laiduntamaan. Keskustelin pari päivää sitten erään lammaspaimenen kanssa - se on todellakin hänen virallinen ammattinimikkeensä - siitä mitä kaikkea lampaista saadaan, mihin ne kuljetetaan ja miten lampaidenkasvatus täällä onnistuu. Nuori mies oli erittäin ylpeä omasta ammatistaan ja sanoi, että niin kauan kuin lampailla on hyvä olla, hänenkin elämänsä on onnellista! heillä on satoja, satoja lampaita, jotka talvisin viettävät aikaa tallissa Neussissa, ja keväisin ne tuodaan joko suurilla rekoilla meidän alueelle laiduntaman tai sitten ne kuljetetaan lammaskoirien ohjaamana pitkin teitä. Koirat pitävät laumat niin loistavasti koossa, että yksi ajokaista on aina vapaana autoille ja toista pitkin kulkevat lampaat. Koirien keskittymiskyky ei tunnu herpaantuvan hetkeksikään. Niitä ohjataan huudoilla tai vihellyksillä. Lampaiden liha on hyvin kysyttä täällä päin, mutta kuulemma villa heitetään pois!  Taidan ruveta tuoman lampaanvillaa Suomeen.


Löysin tämän aamun lehdestä hyvän kartan meidän alueestamme.Siinä näkyy jopa meidän kylämmekin, Bechen. Se on hiukan tuosta Bergisch Gladbachin kaupungista yläviistoon oikealle. Mikael ja Nici asuvat Schildgenissä, joka on Odenthalin ja Bechenin välissä. Anna asui aikaisemmin Odenthalissa, jossa tilaston mukaan joka 13. on miljonääri.Nyt he asuvat aivan Bergisch Gladbachin keskustassa.
Kartassa näkyy myös Düsseldorfin lähellä oleva Neuss, josta lampaat vaeltavat tänne meidän alueelle laiduntamaan. Matka on siis varsin pitkä. Lammaspaimenet yöpyvät lähitaloissa tai ovat sopineet maanviljelijöiden kanssa tietyistä järjestelyistä lampaiden turvallisuuden takaamiseksi. Olen nähnyt lammaspaimenia, jotka pitkien vihreiden villasarkaviittojen kanssa viettävät päivät ja yöt lampaiden  parissa. Ja minun suomalaiset ystäväni sanoivat, ettei Saksassa näe enää luontoa!! Parempaa ja luontoystävällisempää ruhonleikkuukonetta en ole vielä tavannut. Lannoitus kuuluu hintaan.

On aika nousta sängystä ja lähteä irrottelemaan lamppuja Annan ja Jakubin vanhasta asunnosta. Friedhelm alkaa myös kyllästyä tähän sängyssä makaamiseen. Suositelen kuitenkin kaikille ainakin kerran elämässä aamupalaa sängyssä. Tämä on nautinnollista!!

Ei kommentteja: