lauantai 25. kesäkuuta 2011

JUHANNUS! MIDSOMMER!


HYVÄÄ JUHANNUSTA täältä missä juhannusta ei vietetä. Ei Suomenlipun nostoa lipputankoon, ei grillikatoksessa värisemistä paksuissa villapaidoissa sateen piiskatessa makkarat märiksi pötköiksi, eikä lämmintä rantasaunaa. MUTTA meillä on miltei suomalainen metsämaisema, lehmät laitumella ja yhtä harmaa sadesää kuin lähes koko Suomessa. Vasta maanantaista lähtien on luvassa yli 30 asteen helteitä pariksi päiväksi.


Saaleer Mühle, Bergisch Gladbach
Maisema muistuttaa erehdyttävästi suomalaista järvimaisemaa, mutta on Bergisch Gladbachista, Refrathista, jossa sijaitsee myös Saksan ellei Euroopan kaunein kylpylä; Mediterana. Kylpylän ravintolasta voi ihailla tätä maisemaa. Ei yhtään hullumpi näkymä. Moni suomalainen ottaisi tämä mökkimaisemakseen.


Maisema, joka avautuu miltei kotioveltamme. Lehmät ja lampaat laiduntavat pelloilla, joita näkyy silmänkantamattomiin. Kun nousee niityn korkeimmalle kohdalle, näkee miltei Kölniin.


1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Heippa Tintti!
Kyllä sinulla on ihanat maisemat ja mahdollisuudet. Meinaan kun aamu tuimaan lähtee hinkin kanssa sinne laitumella ja lypsää aamumaidon kahvin sekaan. Lehmän maito on riittävän rasvaista kahvin sekaan.
Onhan olosi parempi ja pidä mielialasi korkealla. Kaikki järjestyy aikanaan.
Keijo