sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

kesä on kadonnut, Suomessa hyytelöhallitus, minulla ei kipuja!

On liian aikaista sanoa mitä Suomen "Hyytelöhallitus"tuo tulevaisuudessa keskivertosuomalaisille, mutta muutamat yksittäiset kansanedustajien ja valtuustojen jäsenten lausahdukset tuovat hien pintaan. Olen varma, että monet suomalaiset ajattelevat EU:n tulevan Suomelle liian kalliiksi, näin ajattelevat myös monet saksalaiset.Ihmettelemme täällä sitä, ettei Kreikka suostu säästötöimiin vaan Saksa lähettää miljoonia ja taas miljoonia täyttämään Kreikan pohjatonta raha-arkkua. Varsinkin sen jälkeen, kun lehdessä kerrottiin kreikkalaisten "unohtavan" ilmoittaa omaistensa kuolemasta ja keräävän eläkkeinä vuosittain yli 17 miljoonaa euroa....Jokaisella on lupa ajatella mitä haluaa, mutta eikö nuorten ei-kristittyjen tyttöjen tappamisen puolustaminen julkisesti lehtien palstoilla ole niin selvä rasismin lietsontaa, että siitä pitäisi jo tuomita Suomen lakien mukaan? Juuri tällaiset mielipiteen ilmaukset ovat nostaneet entisen itä-Saksan alueella natsi-mielisten nuorten taisteluhenkeä ja keppien, kivien, veitsien ja aseiden avulla ollaan vähentämässä ulkomaalaisten osuutta. Tähänkö Suomi haluaa mennä mukaan??? Olen varma, että monet näistä perussuomalaisia äänestäneistä sanovat, etteivät he periaatteessa ole ulkomaalaisia vastaan, mutta siellä pienessä suloisessa Suomessa ei yksinkertaisesti aavisteta kuinka nopeasti todelliset  tuo-ei-ole-suomalaisennököinen-vastustajat ottavat oikeuden omaan käteensä ja näyttävät kuinka kaikki ei-sinisilmäiset-vaaleahiuksiset-mukiloidaan sairaalakuntoon ellei suoraan arkkuun. Mitä jos kaikki ruskeatukkaiset suomalaiset saisivat porttikiellon kapakkaan? Tai kaikki alle 180 cm eivät pääsisi busseihin? Tai vasenkätisiltä kiellettäisi auton osto? Kuinka monta suomalaista jäisi ilman autoa....

Meillä on kesässä tauko. Sinä päivänä, kun palasin sairaalasta kotiin, alkoi lämpötilan lasku. Ensiviikolla menen uudelleen sairaalaan ja lämpötilan on luvattu nousevan hellelukemiin. Muutamaksi päiväksi. Onhan se tietenkin mukavampi katsella sairaalan ikkunasta sinistä taivasta kuin harmaata vesisadetta.

Minulla ei ole ollut kolmeen päivään kipuja, kuume on laskenut, samoin paino. En käsitä miksi en liho. Syön joka aamu 2 palaa leipää tai sämpylän juustolla, yhden jugurtin myslin tai murojen kanssa ja kupin teetä. Päivällä syön spagettia jauhelihakastikkeella (en salaattia yhä voimistuvan EHEC-vaaran vuoksi), iltapäivällä kermakakku tai suklaakääretorttupala - tai kaksi, iltaruaksi on kanaa, tai kalkkunaa kermakastikkeessa. Tätä ruokavaliota on jatkunut 2,5 viikkoa, paino on noussut 1 kilo 300 grammaa siitä kun tulin sairaalasta eli painan nyt 43,6 kiloa. Lisäksi syön ns. astronautin ruokaa kaksi kertaa päivässä. Se on pulloon pakattua tehopöperöä, jossa on kaikki mahdolliset ravinteet, joita elimistöni tarvitsee. Suklaa, mansikka, vanilja, vadelma...makuja löytyy. Jos jollain on hyviä lihotusohjeita, otan kaikki kiitollisina vastaan.


Kävin kotilääkärini vastaanotolla viime viikolla. Tämä on uusi lääkäri entinen jäi eläkkeelle ja hänen seuraajalleen en halunnut mennä, kun siellä ei oikein saatu mitään aikaiseksi ja vastaanottovirkailija ei suostunut antamaan ultaäänikuvaukseen aikaa, vaikka lääkärillä olisikin ollut aikaa...Ehkä vastaanottoapulaisella ei sattunut olemaan aikaa kirjoittaa aikaa ylös..Etsin aikani uutta kotilääkäriä, kunnes löysin erittäin arvostetun ja paljon kehutun sisätautilääkärin, jonka luona kävin esittäytymässä viime viikolla. Tulin melko sekavassa mielentilassa takaisin. Hänen mielestään maksansiirtoon ei ole tässä vaiheessa aihetta, koska näytteiden ja testien mukaan maksani toimii oikein hyvin ja sitä paitsi hän kehottaisi miettämään ylipäätään maksansiirtoa, koska hänen potilaansa, jolla myös oli tämä harvinainen polykystinen maksatauti, joutui maksansiirtoon ja katuu sitä nyt kovasti erilaisten voimakkaiden lääkeaineiden sivuvaikutusten vuoksi. Lisäksi hän huomautti, etä kai minä olen tietoinen siitä, että siirron jälken olen aina sidottu lääkkeisiin, jotka voivat aiheuttaa syöpää, erilaisia tulehduksia kehossani, jatkuvia kipuja eikä kehoni sittenkään hyväksy uutta maksaa vaan sekin täytyy poistaa. Mitäs sitten? - kovin suuria vaihtoehtoja minulle ei todellakaan jää, sillä jos elimistöni ei huoli uutta maksaa, ei vanhaakaan voida tökätä takaisin paikalleen kuin jotain legopalikkaa. On aika helppo kuvitella miten pitkään ihminen elää ilman maksaa?  Hänen mielestään minun pitäisi odottaa vielä pari kolme vuotta, ehkä kauemminkin ennenkuin ryhdyn maksansiirtoon. Kysyin mitä vaihtoehtoja minulla on ja hän sanoi, että maksansiirto myöhemmällä iällä. Olen kuitenkin sitä mieltä, että 4 asiantuntijaa maksansiirtoon erikoistuneessa sairaalassa tietävät aika tarkkaan onko minun maksani siinä kunnossa että se kestäisi vielä vuosien odotuksen. Professor Paul sanoi hyvin selvästi, ettei aikaa ole enää vuotta kauemmin. No, jos vaikka odottelisin 5 vuotta...

Olen ollut viimeiset 4 päivää aika mietteliäs. Guido yrittää lohduttaa, nostaa mielialaa ja kehottaa uskomaan sairaalan erikoislääkäreihin. Pitäisiköhän käydä jonkun shamaanin luona vielä hakemassa kolmas mielipide?
On kamalaa, kun pitää itse päättää siitä mitä omalle elämälle tapahtuu.En ole asiantuntija ja pelkään leikkaukset jälkiseurauksia vaikka monet maksansiirtopotilaat elävät siirron jälkeen täysin tervettä elämää. Mietin usein mitä tapahtuu ensi vuonna tähän aikaan? onko minua edes olemassa? Guido sanoo, etten saa päästää sellaisia ajatuksia edes hetkeksikään mieleeni. Siellä ne kuitenkin kykkivät ja odottavat sopivaa tilaisuutta musertaa optimistiset hetket. Pahinta ovat ystävällisiksi tarkoitetut lausahdukset: "Voi kauheaa, mitä sinule nyt tapahtuu?"   tai -"sinun pitää syödä enemmän" .  Tiedän, että kaikki tarkoittavat hyvää,kun näkevät minun luu-nahka olemukseni, mutta kun en liho (syön nytkin maksikkajugurttia tätä kirjoittaessani) ja käsivarret ovat kuin tikut, jalat eivät jaksa kantaa 400 metriä pitempiä matkoja ja pergamentti-iho on kaikkea muuta kuin silkkinen ja kimmoisa.

  Olen varma, että ensi vuonna tähän aikaan istun Puumalassa hiekkarannalla ja ihailen auringonlaskua kauniissa kesäillassa ja minulla on loistava olo, kun uudessa maksassani ei ole näitä pölysiä kystiä!!! Siihen luotan.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Riippuu vähän, että onko sinulla hyvä ruoansulatusjärjestelmä kehossasi, mutta ainakin minulla lihotusmenetelmänä toimii hyvin runsas hiilihydraattien syöminen kuten pizza, makean syöminen jne. Yritä vain syödä enemmän kuin kulutat,niin eiköhän se paino siitä pikku hiljaa nouse.

- Lotta

*Polaris* kirjoitti...

Olin sairaalassa kehkotulehduksen takia 2 viikkoa ja paino putosi noin 8 kg.
Ei tule millään takaisin.
Minulla on kehkoahtauma.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä se paino rupee nousemaan sitten kun keho oppii uudestaan imemään kaiken ravinnon ruuasta.
Kaikki aikanaan jopa se painon lisääntyminen. Myönnän jotta se tuntuu epätoivoiselta kun ei tule hyvin äkkiä lisää muta kyllä se alkaa.
- Keku

elämää Saksalaismetsissä kirjoitti...

Olet ehkä oikeassa Anonyymi, että minulla on hyvä ruuansulatusjärjestelmä. On aina ollut. Joskus tuntuu, että putki on suora eikä mitään ehdi kertyä elimistöön, kun kaikki on jo toisesta päästä ulkona!Tänään syön taas pastaa...
Polaris: se on käsittämätöntä kuinka nopeasti paino muutamassa päivässäkin putoaa. Sairaalassa monet sairaanhoitajat olivat valmiita antamaan 5-10 kiloakin minulle...kunpa sen olisi voinut toteuttaakin. Toivon sinullekin hyviä kesäpäiviä ja terveyttä.

*Polaris* kirjoitti...

Täytyy varmaan keksiä se fläskin siirto kone :D