tiistai 28. kesäkuuta 2011

KESÄ TULI KAHDEKSI PÄIVÄKSI!!

kaksi päivää sitten olin jo vääntämässä lämmitystä päälle. Ulkona oli syyskuun sää. Tänään taivas on pilvetön, ruohonleikurit pörräävät jokaisessa puutarhassa, naapuri on tilannut pikakuljetuksena kuorma-autollisen multaa: sateettomia päiviä on l luvattu huomiseen...minä kävin aamulla kitkemässä kukkamaan ja raivaamassa ylikasvaneet mintut. Koko kukkapenkki oli yhtä minttuniittyä. Nyt keittiössä tuoksuu minttutee. Naapurin setä päätti pitää tauon mullan levittämisessä ja istaht luumupuun varjoon. Varsin viisas teko 70-kymppiseltä, sydänsairaalta papparaiselta, joka 30 asteen helteessä levittää multaa.

Perheenäidit ovat ehtineet jo pestä ensimmäiset koneelliset pyykkiä. Kirjavat paidat ja housut ovat vallanneet puutarhat kuin Max Liebermannin taulussa. Kaikkialla liputetaan auringon ja tuulen kunniaksi. Päiväkodista kaikuu lasten kiljahdukset Vihdoinkin pääsee ulos leikkimään monen viikon sadesään jälkeen. On siinä ollut hoitajillekin tekemistä, kun keksii sisätilaleikkejä viikosta toiseen.Kaikki ovat odottaneet aurinkoa ja kesää.

Olimme sunnuntaina Königswinterissä Reinin varrella. Jotainhan meidän sentään piti Lumille näyttää ympäristöstä, kun hän on ollut jo lähes 3 viikkoa meillä ja nähnyt yläkerran ja alakerran ja kantanut minulle juotavaa, syötävää ja huolehtinut, etten rehki liikaa. Lumi on sisarentytär Raumalta. Ihana 17-vuotias kaunotar, joka huolehtii täti-parasta. Nyt on olo parantunut ja jaksoin lähteä automatkalle. Kuin turistit ikään, tutustuimme meren alaiseen elämään(tosin se on aika kaukana Reinistä), Sea Life Centeriin ja joimme tosi kallista vettä Petersbergin ravintolassa, ylhäällä vuorella, josta on uskomaton näköala Eifelin vuoristoon saakka. Silloin, kun Bonn oli vielä Saksan pääkaupunki,kaikki valtiovieraat yöpyivät Petersbergissä. Nyt se on Steigernberg-hotelliketjulle kuuluva 5-tähden hotelli.


44 kiloa jaksaa Guidokin kantaa polvellaan!

Tänään on hyvä päivä ja tänään lähden ostamaan parvekkeelle muutamia kukkia. On aika saada hiukan silmäniloa siinä toivossa, että kesä ei ole vielä kokonaan mennyt.

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Heippa Tinti,
Kuten aiemmin sanoin niin kyllä se elämä voittaa. Nyttenkin jo jakselet käydä hieman pitemmällä ulkona ja jopa taas kukkapenkejä perkaamassa.
Hienoa kun jakselet. Toivottavasti sitä aurinkoa riittää vielä huomennakin.