perjantai 23. syyskuuta 2011

AAMUKÄVELLLÄ

Zell am Seessä asuu maailman terveimmät ja onnellisimmat ihmiset. Kuulin eilen paikallisilta. Kuulemma lääkäriä ei tarvitse kukaan ainakaan nuhan takia. Sen uskon. Maisemat ovat terapiaa sielulle ja ruumiille.

Ajoimme eilen illalla Saalfeldeniin muotinäytökseen. Vuoret värjäytyivät punertaviksi ilta-auringossa ja tietenkin olin unohtanut kamerani hotelliin, mutta painoin kuvat mieleeni.

Muotinäytös oli mielenkiintoinen. Erittäin hyvin järjestetty ja paikalla oli noin parisensataa lähinnä naispuolisia muotitietoisia tai muodista kiinnostuneita henkilöitä. Muutama mies oli "joutunut" tulemaan mukaan lähinnä sen takia, että vaimo tarvitse pyörätuolin työntämisessä apua tai vaimo oli uhannut jättää iltaruuan tekemättä. Mielenkiintoista, että myös kansallispuvut kuuluvat täällä muotinäytökseen siinä missä muutkin juhla-asut. Kansallispukuja eli Tracht tai Dirndl-asut (http://www.seidl-trachten.at/ ovat aina muodissa, mutta niitäkin on joka lähtöön. Vaaleanpunaisia rintojenkohottajia en oikein miellä kansallispuvuksi. Niitä pitävät tarjoilijat ja "pakko-päästä-lehtikuvaan-" haluavat julkisuudenkipeät naishenkilöt Münchenin Oktoberfestivaaleilla. Nämä eiliset Dirndl-asut olivat hienostuneita, tyylikkäitä ja erittäin hyvästä materiaalista valmistettuja.Niiden kanssa voi todellakin mennä vaikka minkälaisiin juhliin ja on aina tyylikkäästi pukeutunut.Vähän niin kuin suomalaiset kansallispuvut.

Ruokaa juhlissa oli riittävästi. Samoin juotavaa. Ja kauppa oli auki siihen asti, kunnes viimeinen vieras oli lähtenyt talosta. Me lähdimme joskus ennen puoltayötä ja tietenkin parin ostoskassin kera. Alan olla jo niin tunnettu vieras siinä kaupassa, että minulle pistettiin vaatteita pussiin ja sanottiin, että mikä ei sovi, voin jättää hotellin aulaan niin Isolde hakee ne sitten pois. Isolde on liikkeen sisäänostaja. No tietenkin innostuin katselemaan ja valitsemaan erilaisia vaatteita, jotka sitten yöllä esittelin Guidolle. Merkillistä, ettei miehiä kiinnosta sentin vertaa mitä nainen pistää päälleen ja sitten kuitenkin huomautetaan, että sillä naapurin rouvalla on aina niin tyylikkäät vaatteet....Minä voin pitää viisi vuotta samaa puseroa ja kun olen heittämässä sitä nuhraantuneena pois, Guido kysyy olenko vasta ostanut sen...Hiukseni voin värjätä punaiseksi ja ehkä kahden viikon kuluttua hänelle kirkastuu, että kotona on punapäinen nainen!!! Oikeastaan se on vain etu, sillä koruja, joita joskus itselleni hankin, ei tarvitse "tullata" eikä selitellä. Niitä kun ei yksinkertaisesti kukaan huomaa.

Zell am Seen laiva pienellä järvellä turistien iloksi. Muovinen joutsen on vihdoinkin otettu järvestä pois. Ehkä siihen rakastui niin moni tavallinen joutsen. Sellaistakin on sattunut. Nyt järvellä oli tavattoman paljon joutsenia ja ruskeita joutsenen poikasia. Odottelevat turistien heittämiä leipäpaloja kyltin vieressä, jossa lukee:"älkää syöttäkö lintuja".

Lähden kävelylle ja nauttimaan aidosta Apfelstrudelista vaniljakastikkeen kera.
Iloista päivää kaikille!

Ei kommentteja: