lauantai 24. syyskuuta 2011

JÄRVI ON KIERRETTY!

 Kiersin järven oikeastaan sattumalta. Lähdin ostamaan Finjalle samanlaista pilli-kynää kuin ostin eilen Iidalle. Sää oli vähän sumuisen oloinen ja aavistuksen verran eilistä viileämpi. Olin valmistautunut jotensakin naparetkeläisen tavoin; villapaita, paksut sukkahousut ja vielä pusero ja takki.Olin tupatumpi kuin arabinaiset.Huntu puuttui.

Kun olin päässyt järven toiseen päähän, nähdäkseni vuoret oikein kunnolla, mitä tästä kuvasta ei valitettavasti oikein näe, päätin kävellä vielä vähän matkaa, kun aurinko täytti taivaan ja sumupilvet olivat hälvenneet ja lämpötilakin kohosi taas eilispäivän hellelukemiin. Matkan jatkuessa riisuin vaatteita kuin sadussa, jossa tuuli ja aurinko kilpailevat kumpi saa nopeammin miehen riisumaan vaatteensa. Kyllä aurinko aina voittaa.

 Matkan varrella näkee ja kokee kaikenlaista. Täällä näkee huviloita ja taloja, joita ei ihan pikkuruisilla miljoonilla saakaan. Tämä talo järven päässä, näköala suoraan lumihuippuisille vuorille, oli yksi kauneimmista. Siitä perinteisestä talotyylistä. Varsin modernejakin löytyi - ja silti hyvin maisemaan sopivia. Upeilla näköaloilla. Minun täytyy nyt tosissani ruveta miettimään mihin miljoonani sijoittaisin. Olen niin haaveillut siitä punaisesta mummonmökistä jossain suomalaisen lammen rannalla, mutta mitä se sellainen on verrattuna tällaiseen huvilaan alppien keskellä, järven rannalla??

 Tämä hiukan piilossa oleva talo löytyi Zell am Seen vastakkaiselta puolelta. Jos se olisi maalattu punaiseksi, voisin vaikka ostaakin sen. Ainakin se on järven rannalla. Ihan rannalla. Täällä ei nähtävästi tarvitse pelätä tulvavesiä, kuten Kölnissä. Matkaa oli mukava tehdä, kun jatkuvasti tuli vastaan toinen toistaan kauniimpia taloja. Osa korkeiden metalliaitojen suojassa ja toisissa oli tyylikkäät lasiaidat, joiden toista puolta pehmensivät pensasaidat. Mietin vain omassa mielessäni, että mahtaa sellainen lasiaitakin maksaa maltaita.Maitolasi näytti kuitenkin erittäin tyylikkäältä.
 Sitten on näitä modernin talotyylin ystäviä. TÄmä oli aivan tien laidassa, mutta erittäin upealla paikalla. Näkymä ikkunoista on suoraan järvelle ja osittain myös vuorille. En kuitenkaan kadehdi perheenäitiä, joka pesee ikkunoita...mutta luultavasti tällaisen talon omistajalla on varaa pesetyttää ikkunat. Pääasia, että näkymä on kaunis ja tästä talosta oli näkymiä joka suuntaan.Vieressä oli toinen samanlainen ja niiden takana perinteiset itävaltalaistyyliset talo upeine kukkaloistoineen. Ihmettelen miten kukat ovat säilyneet viimeisen lumisateen jäljiltä niin upeina!Ehkä täällä on täysin erityyppiset kukat, jotka kestävät parit lumisateetkin.

Myös autoissa löytyy tyyliä.













Kun on kiertänyt järven, tulee luonnonsuojelualue vastaan. Sen päässä on lentokenttä ja vuoret.
ja järven toisessa päässä on sitten näkymä Zell am
Seen keskustaan ja vuorille, jotka näkyvät kaikkialla mihin sitten käveleekin. Lenkki, jonka tänään tein oli noin 12 km mittainen. Olin unohtanut ottaa lenkkikengät mukaani, mutta onneksi uudet kävelykenkäni ovat niin hyvät, että niillä lopsuttelin leppoisasti koko järvilenkin eikä edes rakkoja tullut varpaisiin. Pidän aina laastaria mukana laukussa kaiken varalta. Katselin yhtä naisihmistä, joka tepsutteli korkeakantaisilla kengillä ja ajattelin, että loppumetreillä saa kyllä mies kantaa sekä kassin että vaimon! Olen huomannut, että paikalliset pukeutuvat erittäin tyylikkäästi, mutta en usko, että näkemäni nainen oli paikallisia. Pikemminkin turisti, joka halusi tulla nähdyksi.

Taustalla näkyy Zell am Seen kallein hotelli, jossa suurin osa arabivieraista asuu. Loistava hotelli, mutta aivan junaradan vieressä. Radan aiheuttama tärinä käy ehkä hieronnasta.Selkäni takana oli karavaanarikylä, jossa huomattavasti edullisimmilla hinnoilla sai yhtä loistavan näköalan kuin luksushotellin parvekkeelta.
Nyt lähden ylös vuorille. Olen kiertänyt tarpeeksi täällä järven ympärillä. Tekee hyvää liikkua. Tekee hyvää hengittää tätä raikasta vuoristoilmaa. Ja tekee hyvää katsoa näitä ympäröiviä lumihuippuisia vuoria ja kirkkaana kimaltelevaa järvenpintaa.Voisin hyvin asua täällä - ainakin aurinkoisina päivinä!





1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

heippa, tyylikästä auton kuvaa ei näy blogissasi. Olisi mukava saada se kuva jotenkin. Laita vaikka s-postilla.