tiistai 20. joulukuuta 2011

WIR HABEN ES GESCHAFT! ES SCHNEIT! MEILLÄ ON TALVI!

Heute morgen, um 8.00 Uhr habe ich aus dem Fenster geschaut und es hat "geluntat" = geschneit. Das ist Guido´s Finnisch...aber egal wie man es sagt; WIR HABEN ES GESCHAFT, wir haben WINTER. Wenigstens hier oben in Bechen.

 Heute Morgen die Blumen auf dem Balkon. Schneeblumen. Tänä aamuna parvekkeella oli lumikukkia.
 Guido als "Testfahrer" für eine neue Finnische Schneeschaufel. Tänä aamuna Guido testasi uutta Suomesta tuotua lumilapiota. Kesti ensilumen.

Jetzt müssen wir nach Essen, zur Uniklinik fahren. Wieder diese regelmäsige Kontrolle. Heute abend bin ich wieder zurück und kann weiter nähen oder skifahren. (alles gut gegangen. Die Oberärztin sagte, dass innerhalb von 6 Monaten habe ich eine neue Leber, wenn Gott so will.)

Mikä uskomaton näky kohtasi aamulla aikaisin, kun vedin verhot ikkunan edestä. Pihalla oli kaunista kuin vanhanajan postikortissa. LUNTA. Ja sitä sataa koko ajan suurina rätteinä. Pakkasta on sen verran, ettei lumi ehdi sulaa ja maa on aivan valkoinen. Jopa niin, että siellä voisi jo hiihtää, kun ei nyt aivan mahdottomia hankikelejä vaadi. Lähdemme tänä aamuna Esseniin sairaalaan tavalliseen kontrolliin ja illaksi tulen kotiin; ompelemaan lisää kasseja, pusseja, joulutähtiä. Nyt vain ystäville ja kylänmiehille. Huomenna haen tavarani Kuninkaan Ladosta takaisin ja ne, jotka ovat jääneet myymättä päätyvät joululahjapusseihin....odottakaat vaan te kaikki siellä, joulupukki tuo tänä vuonna pehmeän paketin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Eipä tainnut jäädä lumi maahan! Ainakin meillä täällä Stuttgartin seudulla se suli heti seuraavana päivänä pois!
Hyvää joulua Sinulle ja perheellesi
T. Riitta Stuttgartin seudulta