maanantai 9. heinäkuuta 2012

Helle jatkuu

Hiki tuli pintaan, kun kävelin pistävässä auringonpaisteessa kymmenisen kilometriä, mutta hyvää se tekee jaloille ja keuhkoillekin. Sydän hakkaa entistä enemmän ja lihakset vahvistuvat. Tätä voisi kutsua ennaltaehkäiseväksi hoidoksi ennen leikkausta. Nautin upeista maisemista, vaikka pilvet valuivat paikka paikoin kuin harsovaippa pitkin vuoren rinnettä. Keskellä taivasta oli auringon mentävä aukko ja  sieltä sitä lämpöä tuli kuin saunan uunista. Jalat kulkivat kuin itsestään. Olin päättänyt tehdä joka päivä vähintään 10 km kävely- tai pyöräilylenkin ja tänään suuntana oli Bruck.

Bensan hinta on kadehdittavan "halpa"; vain 1,41 (E10) ja tänään 1,44 euroa / litra.
Talojakin ehdin matkan varrella ihailla ja löysin muutamia hyvin moderneja vanhojen, tyypillisten itävaltalaisten talojen keskellä. eivät silti olleet mitenkään maisemaan sopimattomia.

Tietenkin nuo puiset itävaltalaiset alppimaja-talot ovat silmälle ilo, kun katselee niiden valtavaa kukkaloistoa parvekkeilla.uusissa, moderneissa kivitaloissa ei ole samaa tunnelmaa, mutta huoneet ovat isoja, valoisia ja maisemia voi ihailla aivan eri tavalla kuin pienistä ikkunoista, joita vanhoissa - ja uusissakin alppitaloissa suositaan. Jokainen rakentaa omalla maullaan, mutta olisi todella harmi, jos kaikki vanhat alppitalot katoaisivat kuvasta. Kaikella on kaksi puolta; kätevyys ja esteettisyys. Jos oikein hyvin yhdistää, molemmat osapuolet kohtaavat samassa talossa.

ja jos on oikein paljon rahaa niin voihan sitä rakentaa vaikka linnankin.

kapeat kujat kulkevat ylitse pursuavien kukkapaljouksien keskellä ja jokainen puutarha yrittää olla kauniimpi kuin toinen. Kylän keskellä kohoaa aina kirkko ja ympärillä vahtivat vuoret kylän rauhaa.


1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

Heippa Tintti,
Ollapa täälläkin tuollaiset maisemat lenkkipolun varrella. Olen kerran käynyt euroopan reissulla autolla ja todennut nuo maisemat mahtaviksi.
Liikunta on aina hyväksi vaikka ei tarvitsisi kuntoan kohottaa. Kyllä se sairaala reissu onnistuu vaikket rehkisikään joka päivä kunnon eteen.
Hyviä jatkoja ajankulumiseen sinulle.
Varo teräviä neuloja ommellessasi pussukoita