perjantai 22. heinäkuuta 2011

"syysloma" alkoi tänää NRW:n alueella!

Kesälomaksi tätä ei voi kutsua ja talvilomaksi lunta on liian vähän, joten kutsutaan tätä sitten syyslomaksi. Koululaiset lopettivat tänään lukuvuoden ja lähtivät ansaitulle kesälomalle. Villapaidat ja paksut sukat laukussa! Muuten ei tästä jatkuvasta vesisateesta ja kylmyydestä selviä. Vihreänä kateudesta viluisena hytisen, kun kuulen, että hämeenlinnalaiset pitävät ikkunat auki, kun on niin hiki. Me vedämme kaikki luukut kiinni, ettei tulisi kylmä. Syödää vain lämpimiä keittoja ja unohdetaan jäätelöt. Parempaa säätä ei ole edes odotettavissa. Viikonloppuna on katujuhlat meidän kadulla ja toivomme vain, ettei koko aikaa sada! Auringosta ei kukaan mainitse mitään. Se pilkahti tänään jonkun pilvenraosta niin pikaisesti, että silmiä kirveli. Sellaista valoilmiötä ei olla nähty pitkiin aikoihin. Kaikkein uskaliaimmat luopuvat villapuseroista ja istahtavat katukahvilaan t-paita päällä.Minua paleltaa jo pelkkä ajatus t-paidasta pihamaalla.

Lapsuudessa kesät olivat aina kuumia Sadepäiviä oli vähän. Aurinko paistoi miltei aina. Niin luulen.Saatan olla väärässä. Ehkä silloinkin oli sadekesiä. mutta ne ovat unohtuneet. Minusta tuntuu, että me olimme aina Rajaniemessä tai Sappulassa uimassa. Se johtuu kai siitä, että silloin olimme Suomessa! Kenties Saksassa kesät olivat silloinkin jo sateisia. Suomesta on kehittymässä varsinainen hellemaa. On aika ostaa sieltä se kauan kaivattu mökki, että pääsemme ensi kesänä rantalomalle Suomeen. Mallorca muuttuu ylikansoitettuna, ylihinnoitettuna,ylirakennettuna saarena rauhoitetuksi maaperäksi, kun seuraavat turistivirrat valloittavat Suomen puhtaat järvet ja yksinäiset saaret. Aurinkoa ja hellettä, sitä kaikki kaipaavat kesällä. Jos kesä on sateinen ja kylmä, tuntuu talvi pitkältä ja ankealta, vaikka täällä ei lunta juuri sokerikuorrutusta enemmän tulisikaan.

Vedän paksut villasukat jalkaani ja menen peiton alle olohuoneen sohvalle katsomaan kesälomakuvia Suomesta. Ehkä se lämmittää.

1 kommentti:

Keijo kirjoitti...

n se vaikeata täällä Suomessa, meinaan mökin saanti.
Missä edullista?

Halvempia loma-asuntoalueita etsivän kannattaa suunnata katseensa itäiseen Suomeen.

Ilta-Lehti kirjoittelee seuraavaa;
- Nurmeksen ja Lieksan suunnilta voi löytää hyviä ja edullisia kohteita isojen järvien rannoilta. Pitkä matka Helsingistä aiheuttaa sen, että hinnat ovat edullisempia. Idässä kannattaa varautua siihen, että mökkitontti voi sijaita kymmenien kilometrien hiekkatien päässä. Sekin hillitsee osaltaan hintojen nousua, Väänänen jatkaa.

Unelmien kesämökin löytäminen on yhä vaikeampaa, sillä varsinkin suosituilla alueilla mökit siirtyvät eteenpäin suvun sisällä.

- Vähiten kohteita on tarjolla vähäjärvisillä alueilla. Tyypillinen tällainen esimerkki on Säkylän Pyhäjärvi.

Eivät raaski luopua mökeistään kun ovat perineet. Jos ei ole perillisiä niin silloin voi mennä lahjoituksena kunnalle.