lauantai 22. marraskuuta 2008

L U N T A !!!

Torstai iltana ei yksikään saksalainen olisi uskonut, että television säätieteilijät osuisivat kerrankin oikeaan ennustuksillaan. Ruudussa näkynyt saakartta alkoi vaikuttaa arktiselta jäätiköltä, kun erikois-meterologin käsi kulki Saksan yli. "Hampurissa tulee lunta kello 04.00 aamulla, sitten seuraa Hannover, lumi peittää Kölnin ja Düsseldorfin tunti sen jälkeen ja aamuun mennessä koko Saksa on saanut valkoisen peitteen". Perjantai aamuna kaupoissa oli paniikin tuntuista mielialaa, kun ihmiset hamstrasivat ruokatarvikkeita, rengasliikkeet vaihtoivat talvirenkaita lennosta, mutta silti ihmiset puhuivat talventulosta kuin odotettavissa olisi marssilaisten laskeutuminen kaupungintorille.. Kukaan ei tuntunut uskovan, mutta mielessä oli epäuskoinen kihelmöivä tunnelma: Näinköhän sittenkin säätiedotus on oikeassa!

Ja olihan se! Tulimme viime yönä vähän yli puolenyön jälkeen kotiin ja pihojen pensaat olivat saaneet ohuen hunnun. Kuin maisema olisi muuttunut morsiameksi. Tähän asti se oli näyttänyt lähinnä sulhaselta! Tummaa, tasapaksuista sekoitettuna harmaaseen kravattiin...

Kun avasin silmäni aamulla, edessäni huojui pihan nelimetrinen kuusi valkoisena kuin suomalainen talvisodan taistelija. Ja Friedhelm istuu parvekkeella yrittäen saada kaikki pienet varpaansa mahtumaan takapuolensa alle, ettei vaan palelisi.


Ei kommentteja: