maanantai 24. marraskuuta 2008

Saako Poliitikko sanoa oman mielipiteensä?

Tämän aamun polttavimmat aiheet ovat Saksan entisen TalousministerinWolfgang Clementin (SPD) mielipide energiapolitiikasta SPD:n kärkipolitiikko Andrea Ypsilantia vastaan. Eräässä haastattelussa Clement`iltä kysyttiin suoraan äänestäisikö hän Ypsilantia ja hetken miettimisen jälkeen Clement vastasi, ettei hän äänestäisi. Ypsilanti hävisi vaalit ja Clement`iä syytettiin puolueen sisäisestä hajoamisesta. Vaadittiin hänen erottamistaan puolueesta. Clement pitää kiinni mielipiteestään - ja puolueesta eikä häntä erotettu. Saako ministeri, poliitikko sanoa oman mielipiteensä ja ajaa sillä oman puolueensa sisäiseen taisteluun? Mielestäni jokaisella, myös poliitikolla on oikeus omaan mielipiteeseen. Jos elämme mielipide-vapaassa valtiossa, on jokaisen pystyttävä myös ilmaisemaan oma vapaa mielipide, vaikka se ei olekaan yhteisön etujen mukainen.

Toinen polttava aihe on 2 viikon kuluttua vapautuva RAF terroristi Christian Klar, joka tuomittiin vuonna 1982 26 vuodeksi vankeuteen 9 murhasta. Vaikka oikeuden mukaan Klar ei ole enää vaaraksi yhteisölle, yleinen mielipide vaatii hänen pitämistään kaltereiden takana. KOSKA hän ei ole esittänyt minkäänlaisia katumisen merkkejä. Oikeuslaitokselle on yhdentekevää jos henkilö ei kadu tekoaan, mutta on istunut tuomion eikä ole vaaraksi ympäristölleen. Miten hänen pitäisi katua tekoaan? Miten katuminen osoittaisi hänen vapautumisensa paremmaksi kuin oikeuden antaman tuomion päättyminen - ilman katumista?

Tänään on Katjan ja Katariinan päivä ja minä soitan äidilleni.

Tänään ei myöskään aurinko nouse Utsjoen Nuorgamissa ennen kuin 17.1.

Tänään v. 1952 esitettiin Lontoon Ambassador-teatterissa Agatha Christien näytelmä "The Mousetrap" ensi-illassa ja se sai murhaavat arvostelut. Silti teatteri esittää näytelmää yhä ja sitä esitetään ympäri maailmaa. Joka Kölnin ns. "Turkka"-teatteri esitti sen vuosia sitten englantilaisena versiona!!

Lumi suli eilen, mutta tilalle tuli -2 asteen pakkanen ja peilikirkas jää. Lähden luistelemaan työpaikalle - KA:llani. hyvää työpäivää kaikille. Ajakaa varovasti!

Ei kommentteja: