sunnuntai 23. marraskuuta 2008

Sunnuntai askartelu!

Tänään on aika askarrella:

Teemme lampun.

Löysin lamppukaupasta ns. lappulampun , joka maksoi yli 600 euroa! Minulla ei ollut rahaa siihen, eikä myöskään halua maksaa sellaista summaa lampusta, jonka pystyy helposti itsekin askartelemaan. Siispä katsoin lamppua tarpeeksi kauan, kunnes tajusin kuinka yksinkertaisesti sen voi itsekin tehdä. No, ehkä ei 600 euron arvoiseksi, mutta joka tapauksessa idea on sama ja sopii takkahuoneeseen ihan yhtä hyvin kuin kallis lamppukin.

Ostin OBI:sta eli paikallisesta rakennusliikkeestä lampun. (24 €) Ks. kuva 1Seuraavaksi hankin pienen metallisen mobilen, joita ainakin täällä Saksassa saa sisustusliikkeistä. Ehkä myös askarteluliikkeistä. Kiinnitin mobilet (3 kpl á 12 euroa) ohuella metallilangalla toisiinsa niin, että tasapaino säilyy. Kaksi pientä osaa otin pois, mutta muuten mobilet ovat sellaisenaan kuin ne kaupasta kotiin kannoin. Mobilet kannattaa kiinnittää eri korkeuksille, jolloin lappuset ovat myös eri tasoilla ja valo siivilöityy kauniisti riisipaperin läpi. Kevyt ilmavirta heiluttelee lappuja ja ne pyörivät jonkun verran, riippuen siitä kuinka voimakkaaseen tuuleen ne asettaa...
Pienet runot ja mietelauseet olen kirjoittanut ohuelle riisipaperille, jota saa varmaankin paperikaupasta tai tiimarista tai jostain vastaavasta. Sitten vain lappusiin tekstejä väsäämään. Jouluksi lappujen tilalle voi ripustaa vaikka joulukoristeita, pieniä tonttuja, olkikoristeita, tähtiä, mitä mieleen juolahtaa. Mahdollisuudet ovat loputtomat. Tästä lampusta puuttuu vielä melkoinen määrä lappusia, mutta niitä kirjoitellaan aina silloin, kun tuntuu siltä..

siispä vain sunnuntaiaskarteluun...hauskaa jouluaskartelupäivää kaikille askarteluhenkisille. Huomenna voisin laittaa taas uuden askartelu-ohjeen; kuinka kohennan vaatehuonetta. Huomiseen!

Ei kommentteja: