torstai 27. marraskuuta 2008

Tänään on varsinainen NAISTENPÄIVÄ

tänään voisivat naiset juhlia, sillä vuonna 1893 saivat uuden-Seelannin naiset ensimmäisinä mailmassa oikeuden äänestää valtiollisissa vaaleissa. Suomen naiset saivat toisen tilan useita vuosia myöhemmin, mutta kuitenkin. Ja vuonna 1930 nainen nimitettiin Suomessa ensimmäisen kerran varsinaisen professorin virkaan.

Thaimaassa on kaaos, Intiassa terrori-iskuja, Ranskassa putosi Airbus testilennollaan mereen ja 2 saksalaista ja 5 uusiseelantilaista insinööriä ovat kadonneet koneen mukana ja Saksan pankit tarvitsevat enemmän rahaa valtiolta kuin tähän asti on arvioitu....

Ainoa ilonpilkahdus tässä päivässä on, että saksalaiset ovat tutkimusten mukaan Euroopan parhaita autoilijoita, joskin myös aggressiivisimpia. Näin ovat arvioineet Saksan naapurimaat saksalaisten autoilukykyä. Toisella sijalla ovat britit ja sveitsiläiset.

Mielipidekysely ja ca. arvio pitää yhtä eurooppalaisen liikennetilaston kanssa. Vähiten onnettomuuksia sattuu Saksassa, Isossa-Britanniassa ja Sveitsissä suhteessa väkilukuun.

Naiset ovat saksalaisten omasta mielestä parempia autoilijoita, koska he ajavat rauhallisemmin ja aiheuttavat vähemmän onnettomuuksia. Miehet sensijaan käyttäytyvät tässä Shumien massa aggressiivisesti ja provosoiden rattiensa takana. Lähes joka neljäs saksalainen (80 miljoonasta) joutui viime vuonna luukulle sakkojen takia. Suurin osa ylinopeuksien takia (näihin syntisiin kuulun kyllä minäkin valitettavasti). Ehkä minun pitäisi hankkia vieläkin pienempi auto....

Nyt lähden töihin, ajan ihan hitaasti ja varovasti ja yritän välttää ylinopeuksia. Kun lähden ajoissa, ehdin myös ajoissa.

Hyvää työmatkaa kaikille.

Ei kommentteja: