tiistai 9. elokuuta 2011

LAUKKUPROJEKTI JATKUU

Kesää odotellessa on hyvä saada aika kulumaan pienen näpertelyn avulla. Vielä emme ole antaneet periksi kesän odottelussa, vaikka syksy jo hiljalleen koputtelee ovella. Suomessa on paras mustikka-aika ja me vain odotamme, että vihdoinkin sää lämpenisi niin, että t-paidatkin saisi kaivaa kaapista villapuseroiden alta. Lyhytkin auringon pilkahdus saa ihmiset huokaamaan: "ehkä se kesä sittenkin vielä tulee". Sää on ollut tämän "kesän" tärkein puheenaihe. Meteorologi on kesän vihatuin ammatti. Jos menee lupaamaan kuivaa säätä ja kymmenen asteen yläpuolelle nousevia lämpötiloja ja seuraavana aamuna taivas onkin marraskuisen harmaa, tietää jokainen meteorologi piiloutua sääkartan väärälle puolelle. Huokailemme vain, kun "Skandinavian ylle juuttunut korkeapaine" ei koske meitä!!! Siis pelastus sadesäälle löytyy vaatekaapista ja vanhoista miesten paidoista, joita olen kasannut Ikean suurelle pöydälle seuraavaa kassiprojektia varten. Eilen tein vanhoista verhoista ja jostain ihmeellisestä oranssinvärisestä samettikankaasta, jonka alkuperää en edes muista, uuden kauppakassin. Illalla käteeni osui Ikeasta ostetut kankaanpalaset, jotka ovat jääneet tyynyistäni yli. Kangasta oli sen verran niukasti, ettei se olisi yksistään riittänyt yhteen kassiin, joten yhdistelin paloja. Olen kerännyt mainosavaimenperiä, jotka ompelin kassien sisäpuolelle. Näin saan kotiovenavaimen aina esille, vaikka kassi olisikin täynnä ruokatavaroita. Yleensä etsin avainta makaroonipussien ja maitopurkkien alta ja lopputuloksena on, että seison kotiovella ja olen purkanut koko ruokakassin rappusille ennen kuin löydän avaimen...


                                            musta-valkoinen Ikea-laukku,

                             jonka sisäpuolelle ompelin avainta varten irroitettavan lukkorinksukan. Näitä saa jokaisesta firmasta mainoslahjana. Messuilla käydessäni olen aina napannut jokaiselta ständiltä muutaman kaulassa roikotettavan avaimenperän mukaani.

                              seuraavaa projektia varten odottavat nämä paidat leikkaamista...nappilistat irroitin sellaisenaan, koska niistä saa hauskan yksityiskohdan jonkun kassin reunaan, vaikka nappeja ei enää voisikaan oikeasti avata. Kaikki kivat merkit, jotka ovat kiinni kauluksissa tai paidan takaosassa, irroitan seuraavaan kassiin, jonka teen pelkästään merkeistä. Melkein kaikesta "vanhasta" voi tehdä uutta. Kerään kravatteja, nappeja, vetoketjuja...kaikkea mahdollista ja mahdotonta. Jos jollain on ylimääräisiä nappeja, joita ei enää tarvitse eikä raaski heittää roskiin, otan kiitollisena vastaan. Maksan kyllä lähetyskulut.
Kassejani voi myös ostaa. Olen ajatellut, että näin sairaslomalaisena voisin tehdä uuden tuotantoyksikön kotiini ja työstää ajankuluksi erilaisia käyttötavaroita vanhoista vaatteista.Tulee samalla raivatuksi naapureiden vaatekaappeja ja hyödynnetyksi tätä kierrätystä.

Terveisin Kassi-Tintti



Ei kommentteja: