perjantai 26. elokuuta 2011

LEIPÄKORI JA VAIPPAPUSSUKOITA

Eh, eikö tässä enää mitään muuta osata tehdä kuin vaippapussukoita ja laukkuja??Elämäni on saanut aivan uuden käänteen. Luen ahkerasti toisten käsityöläisten blogeja, ihailen upeasti tehtyjä tilkkutäkkejä ja otan vähän oppia itsellenikin. Internet on avannut aivan uudet mahdollisuudet tällaiselle tavalliselle käsityönharrastajalle, jonka kansakoulunaikainen käsityönopettaja kääntyisi haudassaan, jos näkisi minun tekevän vapaaehtoisesti muutakin kuin tiukkaan tuherretun pannulappusen, jonka äiti sitten purki ja teki uudelleen. Sain vitosen käsitöistä ja sekin tuli armosta, kun isoäitini oli opettajana toisessa koulussa!

 Mutta kuten ne viisaat sanovat: "Elämä opettaa". Ihan ensimmäiset vapaaehtoiset käsityöyritykseni olivat pienen pienet alushousut Mikaelille, kun hän syntyi aika köyhään opiskelija-kanttori perheeseen, jossa kaupan muovipussitkin leikattiin vaippahousuiksi. Ensimmäiset alushousut alkoivat numerosta 48 miesten kokoa ja kutistuivat monien leikkausten jälkeen nukkevauvan housuiksi. Siitä se kuitenkin alkoi tämä käsityöharrastus. Olen iloinen, kun osaan ommella suoraa ja vähän mutkaakin. Isoäitini opetti tekemään tilkkutäkkejä ja niihin käytettiin silloin todellakin vain vanhoja, kuluneita kankaita, joita ei enää mihinkään muuhun voitu käyttää. Minulla on vieläkin tallella mummin tekemä tilkkutäkki. Toinen isoäitini, tämä kansakoulun opettaja, osasi ommella vaikka mitä. Niin meillä oli lapsena aina kauniit vaatteet päällä.

Nyt olen taas innoissani ommellut uusia vaippapussukoita Nicille. Tein muutamia vaihtoehtokokoja. Värit hän valitsi itse. Anna pyysi minua tekemään leipäkorin ja sen näpersin tänään parvekkeella. Tuuli yltyi miltei myrskyksi ja kangaspalojen perässä roikkuminen parvekkeen kaiteen yli alkoi käydä voimille, joten kasasin kaikki tarvikkeet makuuhuoneeseen ja lähden kirjastoon. Ilma on yhä kesäisen lämmin, lähes 25 astetta ja tuuli on rauhoittunut yhtä äkkiä kuin se kasvoi myrskyksi.

Vaippapussukka, jonka vuori on tehty suihkuverhosta.

  Pikavisiitti Ikeaan eilen aamupäivällä. Löysin ihania, halpoja kankaita. Tähän kassiin tein erillisen kukkaropussukan vetoketjulla sekä perinteisen avainrinksukan ja vanhasta käsilaukustani kiskoin magneettinapit irti ja kiinnitin kassin yläreunaan, jolloin laukun saa napakasti kiinni. Vanhat käsilaukut kannattaa ottaa uusiokäyttöön, niistä löytyy vaikka mitä käyttökelpoista.
 Vaippapussukan toinen puoli on pinkki.
 Ikeakankaisen laukun sisälle tehty vetoketjupussukka on kiinnitetty samalla ompelulla kuin yläreunakin. Samalla kiinnittyivät myös laukun kantohihnat ja avainrenksu. Logo on tässä vaiheessa vielä nuppineuloilla kiinni.
Tämänaamuinen tekeleeni; sämpyläkori, jonka voi pitää kumminpäin haluaa.

Ei kommentteja: